طعم بهشتی مرغ و گوجه: تجربیات نی نی سایتیها
مرغ و گوجه، یک ترکیب جادویی و پرطرفدار در آشپزی ایرانی! از خورشتهای سنتی گرفته تا غذاهای مدرنتر، این دو ماده غذایی همیشه در کنار هم خوش درخشیدهاند. اما راز یک مرغ و گوجه خوشمزه چیست؟ در این پست، تجربیات خواندنی و متنوع نی نی سایتیها را در مورد پخت این غذای لذیذ جمعآوری کردهایم تا شما هم بتوانید بهترین طعم را تجربه کنید.
بسیاری از خانمهای خانه دار در نی نی سایت ایدهها و نکات بسیار خوبی در مورد طعم دار کردن مرغ و گوجه به اشتراک گذاشتهاند. از بهرهگیری از ادویههای خاص گرفته تا روشهای پخت متفاوت، در اینجا 17 مورد از مهمترین تجربیات آنها را مرور میکنیم:
- ✅“من همیشه قبل از پخت مرغ رو توی آبلیمو و پیاز رنده شده میخوابونم. بوی زهمش رو میگیره و خیلی خوش طعم میشه. “
- ✅“یه کوچولو زعفرون دم کرده به مرغ و گوجهام میزنم. رنگ و عطرش عالی میشه. “
- ✅“من برای خورشت مرغ و گوجه از گوجه فرنگی تازه استفاده میکنم. طعمش خیلی بهتر از رب گوجه میشه. “
- ✅“یه قاشق رب انار به خورشت مرغ و گوجهام میزنم. یه طعم ترش و شیرین خیلی خوبی میده. “
- ✅“من اول مرغ رو سرخ میکنم بعد گوجه رو اضافه میکنم. اینجوری مرغ خوش رنگ تر میشه. “
- ✅“من از پودر سیر و پیاز برای طعم دار کردن مرغ استفاده میکنم. خیلی خوشمزه میشه. “
- ✅“یه کم زنجبیل رنده شده به مرغ و گوجهام میزنم. هم طبعش رو گرم میکنه هم عطر خوبی میده. “
- ✅“من همیشه یه دونه فلفل دلمهای توی خورشت مرغ و گوجهام میندازم. عطرش فوق العاده میشه. “
- ✅“به جای آب از آب مرغ برای پخت خورشت استفاده کنید. خیلی خوشمزه تر میشه. “
- ✅“من گوجه ها رو رنده میکنم تا سس یکدست بشه. “
- ✅“من همیشه یه کم دارچین به خورشت مرغ و گوجه ام میزنم. طعمش خیلی خوب میشه. “
- ✅“من از مرغ بدون استخوان استفاده میکنم. خوردنش برای بچه ها راحت تره. “
- ✅“من یه کم شکر به خورشت مرغ و گوجه ام میزنم تا ترشی گوجه رو بگیره. “
- ✅“به جای سرخ کردن مرغ، اول آب پز میکنم بعد سرخ میکنم. اینجوری چربیش کمتر میشه. “
- ✅“من تو زودپز درست میکنم خیلی سریع آماده میشه. “
- ✅“من یه کم پودر آویشن به مرغم میزنم. خیلی خوش عطر میشه. “
- ✅“من یه حبه سیر له شده به مرغ و گوجه ام میزنم. طعمش خیلی خوب میشه. “

شما هم اگر تجربهای در این زمینه دارید، خوشحال میشویم در قسمت نظرات با ما به اشتراک بگذارید.
نوش جان!
غذا با مرغ و گوجه: خلاصه تجربیات نی نی سایت
مرغ و گوجه فرنگی: یک غذای ساده و خوشمزه
مرغ و گوجه فرنگی یکی از غذاهای ساده، سریع و خوشمزه ای است که می توان با بهرهگیری از مواد اولیه در دسترس در خانه تهیه کرد. در این پست وبلاگ، 17 تجربه از مادران در نی نی سایت را در مورد این غذای محبوب با شما به اشتراک می گذاریم. این تجربیات شامل نکاتی در مورد روش های پخت، طعم دهنده های مختلف، و راهکارهایی برای خوشمزه تر شدن این غذا می باشد. همچنین به برخی از اشتباهات رایج در پخت مرغ و گوجه اشاره شده و راه حل هایی برای جلوگیری از این اشتباهات ارائه شده است. با خواندن این تجربیات، میتوانید با ایده های جدید برای تهیه مرغ و گوجه آشنا شوید و این غذای ساده را به یک وعده غذایی لذیذ و دلچسب تبدیل کنید. در ادامه با ما همراه باشید. این تجربیات از تاپیک های مختلف نی نی سایت جمع آوری شده اند.
تجربه 1: بهرهگیری از رب انار برای طعم دهی
یکی از کاربران نی نی سایت پیشنهاد داده بود که برای طعم دهی بیشتر به مرغ و گوجه، از کمی رب انار استفاده کنید. این کار طعم ترش و ملس دلچسبی به غذا می دهد. بهتر است رب انار را در اواخر پخت اضافه کنید تا رنگ غذا تیره نشود. مقدار رب انار بستگی به ذائقه شما دارد، اما بهتر است با مقدار کم شروع کنید و به تدریج آن را افزایش دهید. برخی کاربران از ترکیب رب انار و رب گوجه فرنگی هم برای طعم دهی استفاده می کنند. اضافه کردن کمی شکر همراه با رب انار میتواند طعم ترش را متعادل کند. بهرهگیری از رب انار مخصوصا برای کسانی که طعم ترش را دوست دارند، توصیه می شود. حتی میتوانید کمی گردو آسیاب شده هم به خورشت اضافه کنید.
تجربه 2: تفت دادن مرغ قبل از پخت
بسیاری از کاربران تاکید داشتند که تفت دادن مرغ قبل از پخت، طعم بهتری به غذا می دهد. این کار باعث می شود که مرغ آب نیندازد و طعم آن حفظ شود. برای تفت دادن مرغ، از کمی روغن استفاده کنید و مرغ را از هر دو طرف به خوبی سرخ کنید. میتوانید قبل از تفت دادن، مرغ را با کمی نمک، فلفل و زردچوبه مزه دار کنید. تفت دادن مرغ باعث می شود که سطح آن کاراملیزه شود و طعم لذیذتری پیدا کند. مراقب باشید که مرغ را بیش از حد سرخ نکنید، زیرا باعث سفت شدن آن می شود. تفت دادن مرغ قبل از اضافه کردن گوجه فرنگی، باعث می شود که گوجه فرنگی آب نیندازد و غذا غلیظ تر شود. برای جلوگیری از چسبیدن مرغ به تابه، از تابه نچسب استفاده کنید.
تجربه 3: بهرهگیری از پیاز داغ فراوان
یکی دیگر از نکات مهم در تهیه مرغ و گوجه، بهرهگیری از پیاز داغ فراوان است. پیاز داغ باعث می شود که غذا طعم شیرین و ملایمی داشته باشد. پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و در روغن تفت دهید تا طلایی شود. میتوانید از کمی سیر هم در پیاز داغ استفاده کنید. پیاز داغ را در ابتدای پخت به مرغ اضافه کنید. بهرهگیری از پیاز داغ فراوان باعث می شود که غذا خوش عطر و طعم شود. اگر طعم شیرین پیاز را دوست ندارید، میتوانید از مقدار کمتری پیاز استفاده کنید. برای جلوگیری از سوختن پیاز، آن را با حرارت ملایم تفت دهید.
تجربه 4: اضافه کردن سیب زمینی
سیب زمینی را به صورت مکعبی خرد کنید و در اواخر پخت به غذا اضافه کنید. میتوانید سیب زمینی را همراه با مرغ تفت دهید. بهرهگیری از سیب زمینی باعث می شود که غذا برای بچه ها جذاب تر شود. اگر رژیم دارید، میتوانید از مقدار کمتری سیب زمینی استفاده کنید. برای طعم بهتر، میتوانید سیب زمینی را با کمی ادویه مزه دار کنید. سیب زمینی را بیش از حد نپزید تا له نشود.
تجربه 5: بهرهگیری از ادویه های مناسب
بهرهگیری از ادویه های مناسب، نقش مهمی در طعم و عطر مرغ و گوجه دارد. از جمله ادویه های مناسب برای این غذا می توان به زردچوبه، فلفل سیاه، فلفل قرمز، پودر سیر، پودر پیاز، آویشن و پاپریکا اشاره کرد. ادویه ها را در ابتدای پخت به مرغ اضافه کنید. میتوانید از ادویه های ترکیبی مخصوص مرغ هم استفاده کنید. مقدار ادویه ها بستگی به ذائقه شما دارد. بهرهگیری از ادویه های تازه، طعم بهتری به غذا می دهد. مراقب باشید که از ادویه های کهنه استفاده نکنید، زیرا طعم و عطر خود را از دست داده اند. برای طعم تندتر، میتوانید از فلفل قرمز بیشتری استفاده کنید.
تجربه 6: بهرهگیری از گوجه فرنگی تازه
بهرهگیری از گوجه فرنگی تازه به جای رب گوجه فرنگی، طعم بهتری به غذا می دهد. گوجه فرنگی تازه طعم شیرین و ملایمی دارد که باعث خوشمزه تر شدن غذا می شود. گوجه فرنگی را رنده کنید یا به صورت پوره درآورید. میتوانید از ترکیب گوجه فرنگی تازه و رب گوجه فرنگی هم استفاده کنید. اگر گوجه فرنگی تازه در دسترس ندارید، میتوانید از رب گوجه فرنگی استفاده کنید. برای طعم بهتر، از گوجه فرنگی های رسیده و آبدار استفاده کنید. میتوانید گوجه فرنگی را قبل از اضافه کردن به غذا، کمی تفت دهید. اضافه کردن کمی آبلیمو به گوجه فرنگی باعث می شود که رنگ آن حفظ شود.
تجربه 7: پخت با حرارت ملایم
پخت مرغ و گوجه با حرارت ملایم باعث می شود که مرغ به خوبی پخته شود و طعم بهتری پیدا کند. پخت با حرارت بالا باعث می شود که مرغ سفت شود و آب آن کشیده شود. بعد از اضافه کردن گوجه فرنگی، حرارت را کم کنید و اجازه دهید غذا به آرامی بپزد. در طول پخت، غذا را هر چند وقت یکبار هم بزنید. اگر غذا خیلی غلیظ شد، میتوانید کمی آب اضافه کنید. پخت با حرارت ملایم باعث می شود که طعم ادویه ها به خوبی به خورد مرغ برود. برای جلوگیری از سوختن غذا، از شعله پخش کن استفاده کنید. صبر داشته باشید و اجازه دهید غذا به خوبی جا بیفتد.
تجربه 8: بهرهگیری از فلفل دلمه ای
فلفل دلمه ای را به صورت نگینی خرد کنید و در اواخر پخت به غذا اضافه کنید. میتوانید از فلفل دلمه ای رنگی هم استفاده کنید. فلفل دلمه ای را بیش از حد نپزید تا نرم نشود. برای طعم بهتر، میتوانید فلفل دلمه ای را با کمی ادویه مزه دار کنید. اگر طعم فلفل دلمه ای را دوست ندارید، میتوانید از آن استفاده نکنید. اضافه کردن فلفل دلمه ای به غذا، باعث می شود که ارزش غذایی آن هم بیشتر شود.
تجربه 9: بهرهگیری از آب مرغ
بهرهگیری از آب مرغ به جای آب معمولی، طعم بهتری به غذا می دهد. آب مرغ باعث می شود که غذا غنی تر و خوشمزه تر شود. میتوانید از آب مرغ خانگی یا آب مرغ آماده استفاده کنید. اگر آب مرغ در دسترس ندارید، میتوانید از آب معمولی استفاده کنید. برای طعم بهتر، میتوانید آب مرغ را با کمی ادویه مزه دار کنید. بهرهگیری از آب مرغ باعث می شود که غذا برای بچه ها جذاب تر شود. اگر رژیم دارید، میتوانید از آب مرغ کم چرب استفاده کنید. مراقب باشید که آب مرغ خیلی شور نباشد.
تجربه 10: بهرهگیری از زعفران
اضافه کردن زعفران به مرغ و گوجه، طعم و عطر بسیار خوبی به غذا می دهد. زعفران باعث می شود که غذا مجلسی تر و خوش رنگ تر شود. زعفران را دم کنید و در اواخر پخت به غذا اضافه کنید. میتوانید از پودر زعفران هم استفاده کنید. بهرهگیری از زعفران باعث می شود که غذا برای مهمان ها جذاب تر شود. اگر زعفران در دسترس ندارید، میتوانید از آن استفاده نکنید. برای طعم بهتر، از زعفران اصل استفاده کنید. مراقب باشید که زعفران را بیش از حد استفاده نکنید، زیرا طعم تلخی به غذا می دهد.
تجربه 11: مزه دار کردن مرغ با ماست
برخی کاربران پیشنهاد داده بودند که قبل از پخت، مرغ را با ماست مزه دار کنید. این کار باعث می شود که مرغ نرم تر و خوشمزه تر شود. مرغ را با ماست، نمک، فلفل و ادویه های دلخواه مخلوط کنید و به مدت حداقل 30 دقیقه در یخچال قرار دهید. بهرهگیری از ماست باعث می شود که مرغ آبدارتر شود. میتوانید از ماست چکیده هم استفاده کنید. اگر ماست در دسترس ندارید، میتوانید از آبلیمو استفاده کنید. برای طعم بهتر، میتوانید به ماست کمی سیر رنده شده هم اضافه کنید. مزه دار کردن مرغ با ماست، باعث می شود که بوی زهم آن از بین برود.
تجربه 12: بهرهگیری از سیر
اضافه کردن سیر به مرغ و گوجه، طعم و عطر خوبی به غذا می دهد. سیر خاصیت ضد التهابی دارد و برای سلامتی مفید است. سیر را به صورت رنده شده یا له شده به غذا اضافه کنید. میتوانید از پودر سیر هم استفاده کنید. سیر را در ابتدای پخت به مرغ اضافه کنید. بهرهگیری از سیر باعث می شود که غذا خوش عطر و طعم شود. اگر طعم سیر را دوست ندارید، میتوانید از مقدار کمتری سیر استفاده کنید. برای جلوگیری از سوختن سیر، آن را با حرارت ملایم تفت دهید.
تجربه 13: اضافه کردن هویج
هویج را به صورت حلقه ای یا نگینی خرد کنید و در اواخر پخت به غذا اضافه کنید. میتوانید هویج را همراه با مرغ تفت دهید. بهرهگیری از هویج باعث می شود که غذا برای بچه ها جذاب تر شود. اگر رژیم دارید، میتوانید از مقدار کمتری هویج استفاده کنید. برای طعم بهتر، میتوانید هویج را با کمی ادویه مزه دار کنید. هویج را بیش از حد نپزید تا نرم نشود.
تجربه 14: بهرهگیری از آبلیمو
اضافه کردن آبلیمو به مرغ و گوجه، طعم ترش و ملایمی به غذا می دهد. آبلیمو باعث می شود که غذا خوشمزه تر و لذیذتر شود. آبلیمو را در اواخر پخت به غذا اضافه کنید. میتوانید از آب نارنج هم استفاده کنید. بهرهگیری از آبلیمو باعث می شود که غذا برای کسانی که طعم ترش را دوست دارند، جذاب تر شود. اگر آبلیمو در دسترس ندارید، میتوانید از آن استفاده نکنید. برای طعم بهتر، از آبلیمو تازه استفاده کنید. مراقب باشید که آبلیمو را بیش از حد استفاده نکنید، زیرا طعم ترشی به غذا می دهد.
تجربه 15: بهرهگیری از جعفری
اضافه کردن جعفری خرد شده به مرغ و گوجه در انتهای پخت، عطر و طعم بی نظیری به غذا می دهد و ظاهر آن را زیباتر می کند. جعفری تازه را ریز خرد کرده و قبل از سرو به غذا اضافه کنید. از جعفری خشک هم می توان استفاده کرد، اما عطر و طعم جعفری تازه بسیار بهتر است. میتوانید به جای جعفری از گشنیز یا مخلوطی از هر دو نیز استفاده کنید. اضافه کردن جعفری به غذا باعث می شود که ارزش غذایی آن نیز بیشتر شود. برای طعم بهتر، حتماً از جعفری تازه و با کیفیت استفاده کنید. اگر جعفری در دسترس نبود، می توان آن را حذف کرد.
تجربه 16: سرو مرغ و گوجه با برنج
بیشتر کاربران نی نی سایت معتقد بودند که بهترین روش سرو مرغ و گوجه، همراه با برنج است. برنج طعم و بافت مرغ و گوجه را تکمیل می کند و یک وعده غذایی کامل و خوشمزه را تشکیل می دهد. میتوانید برنج را به صورت کته یا آبکش تهیه کنید. برای طعم بهتر، میتوانید برنج را با زعفران یا شوید دم کنید. سرو مرغ و گوجه با برنج، یک وعده غذایی سنتی و محبوب در ایران است. میتوانید مرغ و گوجه را به همراه ته دیگ سیب زمینی یا نان سرو کنید. اگر رژیم دارید، میتوانید مقدار کمتری برنج استفاده کنید. همیشه برنج را با کیفیت و مرغوب تهیه کنید.
تجربه 17: اضافه کردن آلو بخارا
تعدادی از کاربران پیشنهاد داده بودند برای ایجاد طعم ملس و متفاوت در مرغ و گوجه از چند عدد آلو بخارا استفاده کنید. آلو بخارا طعم خاصی به غذا می دهد. آلو بخارا را نیم ساعت قبل از اضافه کردن در آب خیس کنید. هسته آلو بخارا را خارج کنید. آلو بخارا را در نیم ساعت پایانی پخت اضافه کنید. بهرهگیری از آلو بخارا باعث ایجاد طعم و مزه متفاوت در غذا می شود. اگر به طعم ملس علاقه دارید این پیشنهاد را امتحان کنید. میتوانید از قیسی هم به جای آلو بخارا استفاده کنید.







در یکی از روزهایی که می خواستم برای مهمان ها غذای خاصی بپزم، تصمیم گرفتم ترکیب مرغ و گوجه را امتحان کنم. بعد از خواندن چند دستور مختلف، فهمیدم که طعم دار کردن مرغ قبل از پخت واقعا فرق می کند. حالا همیشه مرغ را با مخلوطی از سیر رنده شده، کمی زنجبیل و مقداری روغن زیتون حداقل دو ساعت در یخچال می خوابانم. این کار باعث می شود بافت مرغ خیلی نرم تر شود و طعم ادویه ها را بهتر به خودش بگیرد.
یک چیز جالبی که اخیرا کشف کردم این است که اضافه کردن یک قاشق عسل به سس گوجه می تواند تعادل جالبی به طعم غذا بدهد. این کار را اولین بار تصادفی انجام دادم و حالا به یکی از رازهای اصلی پخت من تبدیل شده. عسل آن تلخی گوجه را کم می کند و یک شیرینی ملایم به غذا اضافه می کند بدون اینکه طعم اصلی را تحت تاثیر قرار دهد. البته مقدارش باید کم باشد تا غذا شیرین نشود.
برای کسانی که دوست دارند خورشتشان غلظت بهتری داشته باشد، پیشنهاد می کنم گوجه ها را قبل از اضافه کردن به غذا تفت دهند. این کار باعث می شود آب اضافی آن ها خارج شود و خورشت غلیظ تر و خوشمزه تر بشود. من همیشه گوجه ها را با پوست تفت می دهم و بعد پوستشان را جدا می کنم، این طعم بهتری به غذا می دهد.
یک اشتباه رایجی که خیلی ها مرتکب می شوند این است که مرغ را با حرارت بالا می پزند. در تجربه ای که داشتم فهمیدم پخت آرام با دمای ملایم نتیجه بهتری دارد. فر را روی 160 درجه سانتیگراد تنظیم می کنم و اجازه می دهم مرغ آرام بپزد. این روش باعث می شود مرغ خشک نشود و تمام طعم ها به خوبی ترکیب شوند.
استفاده از دنبه گوسفند رنده شده هنگام تفت دادن مرغ طعم و عطری متفاوت به غذا می بخشد. این روش یک ترفند قدیمی است که متاسفانه امروزه کمتر شناخته شده. من شخصا گاهی به جای روغن معمولی از این روش برای طبخ استفاده می کنم که نتیجه شگفت انگیز است.
اضافه کردن یک قاشق سماق به مرغ و گوجه در ده دقیقه پایانی پخت طعمی اصیل و متمایز ایجاد می کند. این ادویه گزینه مناسبی برای کسانی است که مایلند از چاشنی های کمتر شناخته شده استفاده کنند. این ترکیب را اولین بار در شمال کشور امتحان کردم.
پخت مرغ با پوست یکی از روش هایی است که معمولا نادیده گرفته می شود. این کار باعث حفظ رطوبت و طعم مرغ می شود و در عین حال چربی اضافی به غذا نمی دهد. تجربه نشان داده مرغ با پوست بعد از پخت بسیار آبدارتر و خوش طعم تر می ماند.
جایگزین کردن رب گوجه با گوجه رنده شده و پوست گرفته یک تغییر ساده اما تاثیرگذار است. من این روش را پس از آزمایش های متعدد به عنوان گزینه اول انتخاب کردم. تفاوت طعم بین این دو روش واقعا محسوس است.
استفاده از برگ بو هنگام پخت مرغ و گوجه عطری منحصر به فرد به غذا می بخشد. این گیاه معطر که کمتر در آشپزی روزمره استفاده می شود ارزش امتحان کردن دارد. در سفر به مناطق شمالی کشور با این روش آشنا شدم که تبدیل به یکی از عناصر ثابت پخت من شده است.